2015. december 23., szerda

Villámvélemény-Purpose

Sziasztok!

Ezúttal Christina Pichard kért villámvéleményt tőlem. Ennek nagyon örülök, hisz ilyet még nem írtam, így kicsit izgalommal tölt el az egész. Kezdjünk is hozzá!


Purpose
(Linkért katt a képre! A bejegyzézshez meg a 'továbbra'!)


 A blog átnézésére 3 percet adtam magamnak. Őszintén szólva a prológust elkezdtem olvasni, de nem fért volna bele az időbe, itt csaltam egy kicsit, mert tényleg érdekelt amit leírtál benne.
 Első dolog amit megnéztem a blogon, az a cím volt. A Purpose jelentése, ha jól tudom cél. Nem tudom, biztos illik a történethez, ez ennyiből még nem tudom megállapítani. Viszont jó, hogy rövid és megjegyezhető.
 A design volt a következő, amit megnéztem. Szép, profizmust sugároz. Tehetséges a készítője, ha jól értelmeztem nem saját munka. Nem ez az első blog ahol ezzel, vagy ehez hasonló kóddal találkozok, de ez egyáltalán nem gond, nekem ez nagyon bejön. Minden összepasszol színvilágban és formában is mindennel, semmi kivetnivalót nem látok rajta.
 A szereplők oldalon lévő képek is profi szerkesztések. Tetszik, hogy igényes, nem csak képek vannak odadobálva. Még ami különlegessé teszi, és szintén tetszik, hogy minden szereplő kapott egy 'jelzőt', ami (gondolom) jellemzi őket, és fontos. A szereplők oldalon ugyan egyéb információkat nem kapunk a szereplőkről, de szerintem ez nem probléma.
 A fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet. Tömör, de közben elég információt közöl. Nem szokásos, és egyben közhelyes dolgokat ír le, hanem egyedi. Szerintem elég figyelemfelkeltő, ami a fülszöveg feladata, én az elolvasása után egyre kíváncsibb lettem, ami jó.
 A prológusnál ugyan kifutottam az időből, de azért végigolvastam. Őszintén nagyon tetszett. Érdekes ahogy írsz, választékos és helyes is. Pár helyen láttam hibát, ahol igazából nem is a nyelvtannal van gond, hanem a mondatok értelmével.
 "Amikor valaki azt állítja, hogy akinek sok pénze van, egy idő után beleörül, annak igazat kell, adjak. Mert amikor már mindened megvan. A legszebb ruhák, legújabb cipők, parfümök. Van egy gyönyörű otthonod, a világ majdnem minden pontján jártál, akkor már nem tudsz mit kezdeni a felgyülemlő pénzzel. Ilyenkor jönnek a drogok."
 Ezt a prológus közepén találtam. Van benne pár hiba. Például az a 'beleörül', ami szerintem véletlen elírás, hisz alig van hibád, fura, hogy pont ezt nem tudod helyesn leírni. Ezután jönnek mondatok amiknek nincs állítmányuk, vagy hiányosak. Plusz van vessző is rossz helyen. Tehát javítva a szöveg:
Amikor valaki azt állítja, hogy akinek sok pénze van, egy idő után beleőrül, annak igazat kell adjak. 
A következő részhez több javítási mód is eszembe jutott.
1. Mert amikor már mindened megvan, a legszebb ruhák, legújabb cipők, parfümök, van egy gyönyörű otthonod, a világ majdnem minden pontján jártál, akkor már nem tudsz mit kezdeni a felgyülemlő pénzzel. Ilyenkor jönnek a drogok.
2. Mert amikor már mindened megvan... A legszebb ruhák, legújabb cipők, parfümök... Van egy gyönyörű otthonod, a világ majdnem minden pontján jártál, akkor már nem tudsz mit kezdeni a felgyülemlő pénzzel. Ilyenkor jönnek a drogok.
És ezek kombinációja is helyes, meg még pár hasonló módon is lehetne javítani a mondatokat.
 Mivel csak 3 percem volt a megfigyelésre, nem nagyon tudtam a helyesírással és a formával foglalkozni, de igazából nem is nagyon kellett.
 Összességében nekem az egész blog úgy ahogy van tetszik. Örülök, hogy egyedi a történet, nincs tele hibákkal és igényes a kinézete is. Csak gratulálni tudok hozzá!

Hát, ez most ilyen rövid vélemény lett tőlem. De szerintem ez egy villámvéleménynek pont megfelel. És nem azért nem írtam negatívumokat és hibákat, mert nem akartam, nem volt rá időm vagy nem érdekelt, hanem mert nem nagyon találtam benne. Köszönöm, hogy tőlem kértél véleményt és további sok sikert a blogoláshoz!








2 megjegyzés:

  1. Kedves Japane!
    Még egyszer szeretném megköszönni, hogy időt szántál a blogomra. Köszönöm, hogy megírtad a kritikát, azt kell mondanom ezzel teljesen feldobtad a napomat. A tanácsaid megfogadom,és végül örülök, hogy tetszett a prológus.

    Millió puszi: Christina.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy örülsz. :) És szívesen írtam a kritikát.
    Kellemes ünnepeket!
    Ölelés: Japane

    VálaszTörlés

By: Sasha D. Hailey L. Japane LS.