2015. november 3., kedd

Filmajánló: Szemfényvesztők

Hali, itt is van a következő filajánlóm! :)
Ezt a filmet még régebben láttam, de most megint eszembe jutott, hogy mennyire jó is volt...

A történet négy szuperjó illúzionistáról szól, akiket összehív egy közös helyre egy ismeretlen ember. Itt ő nem jelenik meg, csak a négy "bűvész". Viszont hagy maga után pár titkos kódot, amiben megmutatja, és leírja nekik, hogy mit is kell csinálniuk. Mi ezekre persze csak a film további részeiben jövünk rá. Itt az elején van egy egyéves időugrás, ahol már látjuk, hogy a négy illúzionista együtt alkot egy csapatot, Négy Lovas néven. Nagyon-nagyon híresek lesznek, ugyanis, nagyon profik, és ebből adódóan fellépéseik is eléggé... varázslatosak. A rendőrség figyelmét is felhívták egyik produkciójukkal, amikor ugyanis Amerikából (a színpadon állva) kirabolnak egy francia bankot, majd a pénzt a közönség soraiba szórják. .Már itt elkezd érdekessé válni a sztori, hiszen felmerül a kérdés, mégis hogyan tudták ezt megcsinálni? Erre is fény derül majd később... :)
Azt hinnénk, ez volt a főbb céljuk, de meg kell lepődnünk, nem ez lesz. Sokkal robbanósabb és meglepőbb véget szántak ennek a filmnek, és ezt sikerült is nekik elérniük.
 

A négy illúzionista:

Dave Franco: Ő játsza Jack-et, aki a történet elején még elég kezdő bűvésznek néz ki, de a végére rájövünk, hogy ős is legalább olyan jó, mint a többiek. Ezt a színészt még nem láttam más filmekben, de itt nagyon jól alakított, szóval majd még bepótolom...

Isla Fisher: Ő alakítja a Négy Lovas egyetlen női tagját, Henley-t. Tetszik ebben a szereplőben, hogy erős, önálló nőként is be tudják mutatni, de a humorát sem veszíti el emellett.

Woody Harrelson: Őt Merritt személyében ismerhetjük meg, aki nagyon vicces és őszinte személyiség. Ami csak még viccesebbé teszi. (THG-fanok figyelem! Ő játsza Haymitch-et is, ha a neve nem lenne ismerős... (Bár itt jóval kevesebb hajjal... :D ))

Jesse Eisenberg: Ő talán a második kedvencem, bár őt már más filmekben is láttam, lehet azért, mindenesetre jó színész. Itt Daniel Atlas-t alakítja, kicsit főnökösködő stílussal, de azt is csak azért, mert régebben Henley volt az asszisztense, így ez megszokott lett számára. 

Fontos szereplők még:

Mark Ruffalo: Ő lesz Dylan, a rendőr, aki nem szerepel annyit, mint a négy illúzionista, mégis talán őt mondanám az egyik főszereplőnek. (A film után megérted...;) ) Ráadásul nagyon jól játsza szerepét, nagyon tetszik az alakítása. (Ha nem ismernéd fel, ő játsza Hulk-ot is a Bosszúállókban)

Mélanie Laurent: Alma Dray, aki Dylannak fog segíteni a "nyomozásban". Ennek egyikőjük sem örül annyira, Alma leginkább a rendőr mogorvasága miatt. A film végére viszont már egészen összebarátkoznak.

Morgan Freeman: Nem hiszem, hogy ő bárki számára is ismeretlen lenne, de ha mégis, itt az ideje, hogy ebben a filmben megismerje. Thaddeus szerepében egy ex-bűvészt alakít, akinek most az a munkája, hogy a bűvészeket leleplezze. A Négy Lovas munkája nehezítésnek számít, ennek ellenére ő is segít egy kicsit a rendőrségnek.


Én eleve szeretek minden ilyet a kisebb trükköktől kezdve az egészen durvább "varázslatok"-ig. És itt olyanok vannak, amik szerintem mindenkit lenyűgöznek. Ha viszont félnél, hogy nincs elég valóságalapja, ne félj, úgy rémlik, a legtöbb dolgot felfedik a nézők előtt is.
Ajánlom! Ez tényleg egy szuper film... ;) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

By: Sasha D. Hailey L. Japane LS.