2015. október 29., csütörtök

#1.díjunk Juhú! :)

Sziasztok!

 Mint ahogy a címből is kiderül, megkapta a blog az első díját! Alig hisszük el, és köszönjük ezt a megtiszteltetést Mineralnak az Infinity című blog írójának!
Jó tudni, hogy valaki rátalált a blogunkra és értékeli. Nagyon jól esik az ilyesmi, mégegyszer köszönjük!
Ezt a bejegyzést most mindhárman együtt írjuk, hisz ezt a díjat együtt kaptuk. Kicsit rendhagyóan, de szerintünk érthetően meg is csináljuk a díjak menetét. :)



Szabályok:

1. Köszönd meg a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad!
2. Olvasd el annak a blogját, akitől a díjat kaptad!
3. Írj 12 dolgot az illető blogjáról!
4. Írj 12 dolgot a saját blogodról!
5. Válaszolj a 12 kérdésre!
6. Tegyél fel 12 kérdést!
7. Kommentelj annak a blogján egy bejegyzéshez, akitől kaptad, hiszen mindenkinek jól esik a visszajelzés. Ez lehet kritika, vélemény, a lényeg, hogy építő jellegű legyen.
8. Cseréljetek linket!
9. Küld tovább 12 embernek a díjat.
10. Tedd ki a plecsnit jól látható helyre, úgy, hogy az én blogomra vezessen!


12 dolog az illető blogjáról:

1. A történet egy One Direction fanfiction.
2. Főszereplője Beth, egy 16 éves lány.
3. A történet Silverlake-ben, egy kitalált városban indul.
4. A cím jelentése végtelen.
5. Az író, kicsit magáról mintázta Beth tulajdonságait.
6. Eredetileg blogmagazinnak készült, de a szerző megihletődött, így elindult a történet.
7. Mineral (a szerző) nevének jelentése: ásvány.
8. Már két rész is fent van a blogon.
9. A történet Londonban is játszódik.
10. Több kampányt is támogat az oldal.
11. Mineral egy tehetséges író. ;)
12. Érdemes beleolvasni!

12 dolog, a mi blogunkról:

1. Három barátnő írja.
2. Mások segítségére és saját szórakozás céljából jött létre.
3. A cím jelentése: Ellenméreg.
4. A blog címének nincs különösebb jelentősége. Jól hangzik.
5. Lehet rendelni kritikát az oldalon.
6. A blogon ajánlókat, segítségeket, cikkeket találhattok.
7. A fejlécen Shay Mitchell szerepel.
8. Összedolgozunk, ezt a bejegyzést is közösen írjuk.
9. Szeretünk bejegyzéseket írni, függetlenül attól, hogy mennyien nézik. De természetesen jól esik pár pozitív visszajezlés.
10. Eredetileg Japane kezdte a blogot.
11. Ő is csinálta a design-t.
12. Mind nagyon élvezzük a blogolást.

12 kérdésre a válaszok:

1. Miért szereted annyira a blogolást?
Japane LS: A blogolás is lehet egyfajta önkifejezés. Ezek az oldalak lehetővé teszik, hogy amit csinálsz, azt ne pusztán magadnak csináld, hanem mások örömére is. Ezen felül ez a blogger világ egy közösség is, amibe jó beletartozni. Ez egy olyan dolog, amire nem sajnálom az időmet.
Sasha D.: A blogolás számomra azért fontos, mert az összes bajom, fájdalmam leírhatom, megbeszélhetem valakivel, megoszthatom másokkal az élményeim, ha épp örülök, segíthetek másoknak, és közben rettenetesen élvezem.
Hailey L.: Én azért szeretem annyira, mert úgy érzem, ez kicsit hasonló az újságíráshoz. És én elég hosszú ideig ezzel akartam foglalkozni. Most kicsit váltottam, de még mindig a 'média' érdekel.

2. Honnan jött neked az írás gondolata?
Japane LS: Már kicsi korom óta is folyton valami történeten agyaltam. Ha tíz "könyvbe" nem fogtam bele, akkor egybe se. Természetesen egyiket se fejeztem be, de mindig szerettem írogatni.
Sasha D.: Igen,valószínűleg én a sok olvasásnak és az innen szerzett ihletnek köszönhetem az írás iránti szeretetem. És innen már érthető, hogy miért írok.
Hailey L.: Hááát... Szerintem onnan, hogy már kisebb korom óta nagyon sokat olvastam. És nekem ezek a történetek annyira tetszettek, hogy úgy éreztem, én is szeretnék valami olyat csinálni, amiről mások -akár idegenek- olyan jókat gondoljanak, mint én azokról az írókról. Persze a blogolás még messze áll ettől, de szerintem jó kezdet egy ilyenfajta blog.

3. Mitől, kitől tudsz ihletet meríteni, ha elakadsz egy-egy rész/bejegyzés írása közben?
Japane LS: Sokszor egy-egy kép vagy zene is tud ihletet adni. Jelenleg nem vagyok benne egyetlen történetben sem, ebben a blogban meg általában határozottan tudom, hogy miről szeretnék beszélni, így nem akadok el. Ezen a blogon arról írhatok, ami eszembe jut, így szinte minden hat rám és mindenből tudok ihletet nyerni.
Sasha D.: Sokszor zenehallgatással, és olvasással szerzek ötleteket, de van egy személy, aki igen nagy hatással van rám. Mondhatni, hogy ő a "múzsám". Neki köszönhetek egy rakás verset, levelet, történetet, illetve blogbejegyzést.
Hailey L.: Igazából, én általában arról írok, amit szeretek. Így nem nagyon szoktam elakadni... De ha mégis, akkor várok pár napot, majd újra elkezdem, és megint ihletem támad.

4. Szerinted egy történet attól még lehet jó, hogy vannak benne sablonos részek, vagy sablonra alapul?
Japane LS: Persze. Én azt gondolom, hogy például egy lány unalmas hétköznapjairól is lehet jól írni, attól még, hogy konkrétan semmi sem történik vele. Ez szerintem az író kézségén múlik. Lehet, hogy valaki olyan kifejezően, választékosan, humorosan fogalmaz, hogy az alapötlet szinte lényegtelen a sikerhez. Ugyanez fordítva. Lehet egy egyedi ötleted, egy egyedi alapod, ha azt nem tudod élvezhetően, szórakoztatóan leírni.
Sasha D.: Szerintem nagyon sok múlik az alaptörténeten, de igen, lehet. Persze ehhez nagyon jól kell írnia a történet írójának.
Hailey L.: Lehet. Talán. Bár nem vagyok benne biztos, de ha egy ténylegesen tehetséges íróról van szó, szerintem semmi sem lehetetlen.

5. A történeteddel/blogoddal melyik "fajtát" képviseled? (fantasy, fanfiction stb.) Illetve miért?
Japane LS: A blogunk egy blogmagazin. Ajánlókat, cikkeket és segítségeket lehet rajta olvasni. Szeretnénk embereknek segíteni és közben mi is jól szórakozunk. A blogmagazin azért jó, mert arról írhatsz ami eszedbe jut, és sok minden jut eszedbe, így könnyebben tudsz újat hozni, megújulni.
Sasha D.: Igen, ehhez én sem tudok semmi újat hozzáfűzni.
Hailey L.: Igen, én még talán annyit, hogy ezt megpróbáljuk tényleg úgy írni, mint egy 'magazint'. Nekem ezért tetszik ennyire...

6. Mi a célod a blogoddal, mit szeretnél vele elérni?
Japane LS: Nincs különösebb célom. Nekem fontos, hogy kifejezzem magam, az olvasóknak meg hasznos lehet. Ez a blog nem fogja a világot megváltoztatni, nem fog embereket jobbá tenni, maximum hozzá tesz egy kicsit a hétköznapokhoz.
Hailey L.: Ilyen konkrét célom nekem sincs, viszont jó újságírósdit 'játszani'. Legalább kipróbálom, milyen egy kicsit közönség előtt szerepelni...
Sasha D.: Nekem annyi a célom, hogy másoknak segítsek, illetve hogy mutassak kicsit magamból a világ felé.

7. Volt már olyan, hogy kevés érdeklődés miatt abbahagytál egy blogot, vagy éppen el sem kezdted?
Japane LS: Nem mondanám, hogy emiatt hagytam volna abba egy blogot. Az időhiány, vagy valami más volt az oka. Viszont azt hozzá kell tennem, hogy valószínűleg, ha sok olvasója lett volna a blogomnak, akkor jobban meggondoltam volna a blog zárását.
Hailey L.: Volt. De nem csak azért, mert nem voltak követőim, vagy ilyesmi. Igazából ihletem sem igazán volt, meg meguntam a saját történetem. Nem azért, mert olyan uncsinak találtam, hanem mert nem volt kedvem már folytatni. Ciki, de ez van... :D
Sasha D.: Igen, rengeteg. :D Szerintem egy írót nagyon elkeserít, ha senki nem olvassa a történetet, pláne, ha nem magának, hanem a közönségnek ír. És valószínűleg ez nem az olvasók hibája, hanem a tapasztalatlanságomé volt, de mindegy.

8. Van valami külső hatás, történet vagy bármi, amiről eszedbe jutott a történet/blogod alapja? Vagy csak hirtelen jött egy ötlet?
Japane LS: Mivel ez esetben egy blogmagazinról beszélünk, nem volt.
Hailey L.: Egyetértek... :D
Sasha D.: Igen, én is. :D

9. Miért ezt a címet választottad a blogodnak, illetve mennyiben utal a történetedre?
Japane LS: Hááát. Az antitoxin magyarul ellenméreg. Ez mindenképpen egy pozitív kifejezés, ami utalhat arra, hogy ez a blog segíteni akar. Ezen felül jól hangzik az Antitoxin Blogmagazin. (Szerintem...) Egy blogmagazinnál egyébként sem tartom túl fontosnak a nevet. Szerintem az fontos, hogy egyedi legyen, és ez talán az.
Hailey L.: Ezt a címet igazából Japane választotta, szóval nem tudok nagyon mit hozzáfűzni, csak azt, hogy tetszik :)
Sasha D.: Igen. :)

10. Előre megírod a bejegyzéseidet privátban, vagy pedig csak leülsz a gép elé és írsz? Melyik, illetve miért?
Japane LS: Változó. Az ajánlókat, kritikákat előre megírom és akár kétszer, háromszor újra átrágom magam rajtuk. Amikor például képeket hozok, akkor általában helyben írom a bejegyzést.
Hailey L.: Általában leülök a gép elé, és írok. Amíg kész nem lesz a bejegyzés. Nem szoktam sokat várni, mielőtt közzéteszem azt. Eddig még csak egy darab volt, amit kicsit nehezebb volt megírni, azt pár napon keresztül fogalmazgattam magamban, de már az is kint van...
Sasha D.: Általában először fejben készülnek el a bejegyzések, az ihlettől függően. AZtán leülök a gép elé, és írok.

11. Szerinted melyik a jobb? Ha egy blognak angol vagy magyar címe van?
Japane LS: Egyik sem jobb, vagy rosszab a másiknál, bár pár dologra oda kell figyelni. Ha a karaktereidnek magyar neve van (és mondjuk a sztori Magyarországon játszódik), akkor bután hangzik hozzá egy angol cím. Ha valamilyen más nemzetiségűek a karakterek, akkor szerintem mind a két fajta cím rendben van. A lényeg, hogy összhangban legyen a történeteddel.
Hailey L.: Én úgy gondolom, hogy a cím csak egy kis kevés pluszt ad, inkább az a fontos, ami a blogban van. Persze ez is jelentős tud lenni, csak nem a legtöbb esetben. Valamiért nekem az angol címűek mostanában szimpatikusabbak, de ez nem jelenti azt, hogy egy magyar című nem lenne jobb, vagy legalább olyan jó.
Sasha D.: Igazából teljesen mindegy. A lényeg annyi, hogy passzoljon. Valamint a magyar címben annyi a jobb, hogy azt mindenki érti.

12. Végül pedig mit gondolsz a kérdésekről?
Japane LS: Jó kérdések voltak, hisz hosszan tudtam rájuk válaszolni. (Mondjuk én még írtam volna, de tudom, hogy erre itt, most senki nem kíváncsi...)
Hailey L.: Jó kérdéseket tettél fel, nekem tetszettek! ;)
Sasha D.: Igen, jó kérdések voltak, és jó volt rájuk válaszolni. :)

12 blog, akiket mi díjazunk:
1. Primrose Design
2. Édes álmok      
3. My life, your life, our life
4. Starlight Design
5. Rose Blogmagazin
6. Rose Blog Design
7. Nyújtsd a kezed, hadd segítsek
8. Teázósarok
9. Üzenem...
10. Shame - Szégyen
11. Kitablar
12. Sell your soul

12 kérdésünk:
1. Miért ezt a címet adtad a blogodnak?
2. Honnan jött az ihlet, hogy elkezdj írni egy blogot?
3. Milyen fajta bejegyzéseket teszel közzé a blogodon?
4. Csak ez az egy blogod van, vagy esetleg többet is vezetsz egyszerre?
5. A blogger neved honnan ered?
6. Mi az, amit először megnézel/elolvasol egy blogon?
7. Mi zavar leginkább egy blogon? Melyek azok a hibák, amiket ki nem állhatsz?
8. Olvasóként is jelen vagy a blogger világban? Ha igen, milyen blogokat szoktál olvasni?
9. Hírnév, vagy önkifejezés? Melyik az, ami fontosabb neked egy blognál?
10. Milyen típusú blogokat szeretsz inkább olvasni/írni? (design, történet, magazin...)
11. Egyetértesz a reklámozással? (bármilyen típusú és mértékű)
12. És végül: mit gondolsz a mi blogunkon található bejegyzésekről?

Ennyi lenne. Mégegyszer köszönjük a díjat és reméljük másoknak is örömet tudounk szerezni ezzel, úgy ahogy Mineral is nekünk!


(Kérlek kommentbe jelezzétek, ha kiraktátok a blogotokra a díjat,
mert érdekel minket a válaszotok. :))

Puszi,  ATBM lányok



7 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám <3

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönjük a díjat! :3
    ~PD lányok

    VálaszTörlés
  3. Igazából magatoknak köszönhetitek a díjat! Szerintem egy nagyszerű blogot hoztatok össze és megérdemli az elismerést! ;)
    Egyébként örülök, hogy tetszettek a kérdések, és jó volt elolvasni a válaszaitokat :D
    Azt pedig külön köszönöm, hogy "jó" írónak tartotok! :3 :)

    További sok sikert hozzá! :D

    VálaszTörlés

By: Sasha D. Hailey L. Japane LS.